Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Середа, 8 липня 2015, 12:32

Порошенко заборонив експорт лісу

Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко підписав закон про мораторій на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді.  

Про це повідомляє Українська правда.

Вчора, 7 липня, закон поступив у Верховну Раду з підписом президента.

Зазаначимо, що раніше виробники меблів та асоціації деревообробних підприємств вимагали від Порошенка підписати закон якомога скоріше, оскільки затримка, за їх словами, негативно впливала на меблеву галузь країни.

У свою чергу голова комітету Ради з екологічної політики Микола Томенко навіть подав до суду через зволікання спікером парламенту Володимиром Гройсманом у підписанні документу і направленні його президенту.

Нагадаємо, 10 квітня Верховна рада встановила 10-річний мораторій на експорт лісоматеріалів та пиломатеріалів у необробленому вигляді.

Закон передбачає відновлення деревообробної та меблевої промисловості, створення робочих місць, переорієнтації експорту з деревної сировини на продукцію більш широкого ступеня обробки, шляхом встановлення мораторію на вивезення за кордон деревини та пиломатеріалів у необробленому вигляді строком на 10 років.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.