Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

авто

tsn.ua

Четвер, 9 липня 2015, 10:44

На Львівщині подешевшали японські авто

авто

У Львівській області у червні 2015 року порівняно з травнем 2015 року, авто, вироблені в Україні подорожчали на 12,5%, а вироблені в Японії подешевшали на 5,2%.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Легкові автомобілі вироблені в Україні подорожчали на 12,5%, велосипеди для дорослих – на 9%. Водночас, легкові автомобілі вироблені в Японії та ЄС подешевшали – відповідно на 5,2% і 2,1%. Транспортні послуги подорожчали загалом на 1,8%.

Зокрема, вартість проїзду у міських маршрутках зросла на 9,8%, міжміському поїзді – на 4,5%. Разом з тим, зменшилася вартість перельоту у літаках (на 10%).

Загалом на 1% підвищились ціни у сфері зв’язку, що пов’язано із зростанням вартості інтернету на 3,6%.

У сфері відпочинку і культури ціни знизились у межах 0,3-4,7% на DVD-плеєри, телевізори, фотоапарати, ноутбуки, принтери, квіти живі. На 9,8% подорожчав корм для домашніх тварин. Вартість послуг кінотеатрів зросла на 5,4%, спортивних установ – на 1,3%. Водночас, вартість туристичних послуг зменшилась на 4,8%.

Ціни на одяг і взуття знизилися на 2,4% за рахунок сезонних акційних знижок на товари літнього асортименту.

У житлово-комунальній сфері на 8,9% зросла вартість підігріву води. Незначно подорожчали матеріали для утримання та ремонту житла (на 0,5%). А вартість послуг з утримання та ремонту житла зросла на 1,6%.

На 1,5% підвищились ціни на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла. Зокрема, спостерігалось подорожчання посуду порцеляно-фаянсового (на 6,5%) та металевого (на 4%), товарів для підтримки чистоти (на 4,1%), побутової техніки (у середньому на 1%).

У сфері охорони здоров’я спостерігалось підвищення цін на фармацевтичну продукцію вітчизняного виробництва, а саме: антибіотики – на 8,3%, судинорозширювальні засоби – на 3,5%, жарознижувальні та знеболювальні препарати – на 2,2%, мазі – на 1,5%. Разом з тим, знизились ціни на препарати імпортовані – у межах 1%–3,5%. На 5,1% подорожчали тонометри, на 4,3% – лінзи коригувальні, на 3,1% – лейкопластирі. Суттєво зросла вартість діагностичних послуг – на 4,3% та послуг лікарень – на 2,9%.

Ціни на різні товари та послуги підвищились у середньому на 2,8%. На 3,7% подорожчали товари для особистого догляду. Вартість послуг перукарень зросла на 2,5%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.