Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

стипендії

depo.ua

Вівторок, 21 липня 2015, 13:24

Розмір стипендії у ВНЗ не зміниться

стипендії

Стипендії у вищих навчальних закладах не будуть переглядатися і залишаться такими, якими є зараз.

Про це повідомляє УНН.

Як повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт на прес-конференції у Києві, Міносвіти не зменшувало стипендійний фонд закладений у бюджеті.

"Стипендії переглядатися не будуть  так як було раніше, так і буде. Тобто, у нас є поняття соціальних стипендій. Вся система стипендійного забезпечення залишається тією самою", - пояснив міністр.

За його словами, зараз розглядається європейська ідея, що стипендії будуть отримувати тільки ті, хто показують надзвичайні здобутки та ті, хто потребують стипендії.

"Це не питання цього року, ні наступного. Але ми повинні приходити на іншу систему стипендійного забезпечення студентів тому що стипендії повинні одержувати, так, як в Європі це прийнято – люди, які показують якісь надзвичайні здобутки у навчанні і також ті, хто потребують стипендії. Саме ці категорії повинні одержувати стипендії. І такі ідеї зараз розглядаються",- додав Сергій Квіт.

Нагадаємо, також у Міносвіти повідомляли, що у 2017 році в Україні відбудеться перехід на 12-річну освіту.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.