Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

корпорації

komuza.info

Четвер, 23 липня 2015, 12:25

10 корпорацій, які контролюють світовий споживчий ринок

корпорації

Всі споживчі товари, які ви щодня купуєте в магазигах виготовляється десятьма транснаціональними корпораціями.

Практично все, що ви купуєте в магазинах, виготовляється десятьма транснаціональними корпораціями. Mars чи Snikers, Sprite чи Fanta, Jakobs чи Maxwell – що б ви не обрали, прибуток піде в одні руки.

Сучасному споживачеві варто добре орієнтуватися в системі сьогоденного глобального ринку споживання і познайомитися з компаніями, які встановлюють правила гри у великому бізнесі.

 

 

 

Kraft Foods

Компанія заснована в 1903 році Джеймсом Крафтом. Перша назва – J.L. Kraft & Bros. Сьогодні – це друга за велечиною корпорація по випуску пакованих харчових продуктів. Продає продукцію в 155-и країнах світу і займає близько 35% глобального ринку плавлених сирків.

Nestlé S.A

Повна назва – стратегічне об'єднання Nestlé. Заснована в 1866 році фармацевтом із Швейцарії Арні Нестле. Головний світовий виробник продуктів харчування (також виготовляє корм для тварин, косметика та фармацевтичну продукцію). В компанії один з найбільшим річних оборотів –67, 8 млрд. євро.

Procter & Gamble

Лідер світового ринку споживчих товарів і найбільший рекламодавець –затрати на рекламу якого перевищують 8 млрд. доларів у рік. Компанія заснована в 1837 році миловаром Джеймсом Гембелом і свічкарем Вільямом Проктером.

Johnson&Johnson

Виготовляє косметику, санітарно-гігієнічні товари, медичне обладнання. Була заснована в 1886 році трьома братами: Робертом Вудом Джонсоном, Джеймсом Вудом Джонсоном та Едвардом Мидом Джонсоном. В складі корпорації понад 230 дочірніх компаній.

Unilever

Один з провідних виробників побутової хімії, продуків харчування та парфумірії. Компанія заснована в 1930 році в результаті об'єднання нідерландської Margarine Unie та британської Lever Brothers.

Mars, Inc

Історія транснаціональної корпорації почалася на кухні скромної хатинки в Такомі, штат Вашингтон, де Френк Марс разм з дружиною вручну робили домашні цукерки, продаючи їх всім бажаючим. Сімейний бізнес приносив хороший прибуток, і в 1911 році була зареєстрована компанія під назвою Mars Candy Factory, Inc. 

Kellogg's

Один з найбільших виробників сухих снідавків і продуктів швидкого приготування. Компанія була заснована в 1906 році Вільмямом Кейтом Келлогом, і займалася виробоництвом кукурудзних пластівців. Перша назва –Battle Creek Toasted Corn Flake Company.

Через більше ніж сто років компанія не відійшла від початкового напряму. Kellogg's досі займається виготовленням продуктів швидкого приготування.

General Mills, Inc

Одна з найбільших світових корпорацій. Займається виробництвом продуктів харчування, іграшок, одягу та володіє мережею ресторанів. Була заснована конгресменом Робертом Смитом в 1856 році під назвою Minneapolis Milling Company. 

PepsiCo

Формально корпорація заснована не так давно, в 1965 році, шляхом злиття компанія The Pepsi Cola Company и Frito Lay. Випускає напої, закуски, продукти харчування.

Coca-Cola

Найбільший в світі виробник сиропів, концентратів, безалкогольних напоїв. Одна з найбільших компаній в США. Продає свої товари в понад 200 країнах світу.

За матеріалами: komuza.info

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.