Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Комуністична партія України

П'ятниця, 24 липня 2015, 16:17

Комуністи стануть пролетаріями на виборах

Комуністична партія України

Міністерство юстиції заборонила комуністичним партіям брати участь у місцевих та загальнодержавних виборах.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Українські комуністичні партії більше немають права брати участь у виборах. Як зазначив сьогодні, 24 липня, міністр юстиції Павло Петренко, ця заборона поширюється на всі комуністичні партії країни.

В Україні є 3 комуністичні партії: Комуністична партія України, Комуністична партія України оновлена і Комуністична  партія України робітників і селян.

"Я підписав три накази, які визнають, що КПУ у своїй діяльності, у найменуванні, у символіці, в статуті і програмі не відповідають вимогам закону. І правовими наслідками цих наказів є те, що ця політична сила і дві інші комуністичні партії не можуть бути суб’єктами виборчого процесу і не  можуть брати участь у місцевих, загальнодержавних, президентських виборах», – наголосив Петренко.

За його словами, після прийняття законів щодо декомунізації, Мін'юст розпочало здійснювати перевірку комуністичних політичних партій щодо символіки, діяльності, пропаганди.

Натомість секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов переконаний, що для країни це історичний момент, адже комуністичні партії та інші їхні сателіти втрачають політичний статус і права політичних партій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.