Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ігор Васюник

П'ятниця, 7 серпня 2015, 14:01

У Львові півсотні магазинів продають алкоголь вночі, – Васюник

Ігор Васюник

З ініціативи Ігоря Васюника міліція провела рейд львівськими магазинами щодо продажу алкоголю в заборонений час.

Про це повідомила прес-служба народного депутата України Ігоря Васюника.

Ігор Васюник звернувся до міліції Львова з вимогою посилити контроль за продажем алкоголю в заборонений час. Відтак, правоохоронці провели перший рейд, проте виявили лише 4 порушення щодо торгівлі спиртним вночі та неповнолітнім.

Зазначимо, що 2 тижні тому активісти провели незалежний рейд нічними магазина Львова щодо порушення заборони продажу алкоголю вночі. Помічники нардепа Ігоря Васюника зробили контрольні закупки в 30 магазинах та МАФах в різних районах міста. З'ясувалося, що в 9 з 10 магазинів продають алкоголь в заборонений час.

Активісти зафіксували порушення на відеокамери, а відзнятий матеріал разом із зверненнями з вимогою посилити контроль Ігор Васюник скерував міському голові Львова Андрію Садовому та начальнику міської міліції.

«До мене надходило чимало звернень львів’ян про п’яні дебоші під їхніми будинками та порушення громадського порядку. Перевірка показала, що заборона нічного продажу алкогольних напоїв у Львові не контролюється ні виконавчими органами міськради, ні міліцією. А це прямо впливає на безпеку та рівень злочинності в місті. Була інформація, що дільничні міліціонери «кришують» таку торгівлю», – повідомив Ігор Васюник.

За його словами, лише нещодавно правоохоронці почали проводити перевірки та складати протоколи про адмінпорушення, що дозволить штрафувати порушників за торгівлю алкоголем вночі.

Водночас, нардеп наголосив, що незадоволений результатами перевірки магазинів, який оприлюднили правоохоронці. Він стверджує, що після оприлюднення відео з місцями нічної торгівлі алкоголем, в громадську приймальню надійшло ще більше звернень про порушення від львів’ян.

«Мене дивують озвучені цифри, що виявили лише 4 порушення щодо торгівлі спиртним вночі та неповнолітнім. Мої помічники лише за 2 дні виявили 27 порушників. Щоб не було спекуляцій, ми це зафіксували на відео. Після того до нас надійшли звернення від львів’ян про продаж алкоголю ще в 25 місцях. Найбільше порушень в спальних районах міста. До прикладу мешканці вул. Наукової називають територію навколо школи №45 «притоном п’яної молоді». А мешканці Сихова скаржаться, що біля шкіл №93, №95, №1, №98 продають алкоголь неповнолітнім», –- зазначив Васюник.

У прес-службі нардепа створили список вулиць та місць, де мешканці Львова скаржаться на продаж алкоголю неповнолітнім та в заборонений нічний час:

1. Зафіксовано продаж алкоголю після 22:00 год: вул. Наукова, 112, вул. Наукова, 90, вул. В.Великого,111, вул. Шевченка, 108, вул. Франка, 47, вул. Замарстиністька, 124, вул. Ш.Руставелі, 4, вул. Синівська, 14, вул. Драгана, 1, вул. Драгана, 2, вул. Кн.Ольги, 112, вул. Симоненка, 8, вул. Горбачовського, 20, вул. Грінченка, 4б, вул. Мазепи 25 (ТЦ «Магнат»), вул. Мазепи, 13б, вул. Шевченка, 362, вул. Роксолани, 24, вул. Патона, 2/4, вул. Дж.Вашингтона, 11, вул. Пасічна, 53, вул. Кн.Романа, 16.

2. Адреси, за якими львів’яни скаржаться на продаж алкоголю після 22:00 год і продаж спиртного неповнолітнім: пр. Червоної калини 57 а, пр. Червоної калини, 49, вул. Хуторівка 30, вул. Хуторівка 5, вул. Стрийська 71, вул. Зелена (магазин біля супермаркету «Вопак»), вул. Володимира Великого, 40 , вул.  Коновальця (кінцева трамваю №2), вул. Городоцька, 241-257, вул. Виговського,11-19, вул. Шевченка, 350, вул. Низинна, 52, вул. Гарматія, 16, вул. Січових стрільців, вул. Гоголя, вул. Дорошенка, вул. Данила Галицького, площа Митна, вул. Мечникова, вул. Пекарська, вул. Кримська, 16, вул. Рутковича, 2, вул. Пасічна, 70, вул. Личаківська, 99, вул. Личаківська 112 (магазин «2 кроки»).

Відео з нічного рейду магазинами Львова, який було проведено 17 липня та в якому зафіксовано порушення щодо продажу алкоголю в заборонений нічний час та продаж алкоголю неповнолітнім можна переглянути тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.