Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська залізниця

railwayz.info

Вівторок, 11 серпня 2015, 15:54

Львівська залізниця продовжує воювати за землі при колії

Львівська залізниця

У Львівській залізниці вирішили створити робочу групу щодо вирішення питання із землею при залізничних коліях у Брюховичах та Рясне-Руській.

Про це повідомила прес-служба Львівської залізниці.

Львівська залізниця прагне оформити право власності на землі при залізничній колії у Брюховичах та Рясне-Руській, якими володіють місцеві мешканці і які виступають проти.

Відтак, у залізниці вирішили створити спеціальну робочу групу для вирішення ситуації із приватними земельними ділянками у смузі відведення залізниці в Брюховичах та Рясне-Руській.

Як наголошують залізничники, вони, відповідно до чинного законодавства України, оформляють право власності на землі залізничного призначення. Львівська магістраль звернулась до суду, коли виявила у селах Брюховичі та Рясне-Руська забудови та приватизації цих ділянок фізичними та юридичними особами.

"Під’їзна колія в напрямку Яворова, в смузі відведення якої і знаходяться приватні земельні ділянки деяких жителів Брюхович та Рясне-Руської – це землі, пов’язані із безпекою не лише залізниці, але й цілої держави, тому не підлягають приватизації чи відчуженню", – наголошують у Львівській залізниці.

Зазначимо, що у червні у Львові вже створили робочу групу, яку очолила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак. Робоча група повинна була розглянути претензії Львівської залізниці на земельні ділянки місцевих мешканців при залізничній колії у Брюховичах.

Проте з того часу ситуація довкола земель при коліях так і не змінилася.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.