Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

ednist.info

Середа, 12 серпня 2015, 12:14

Через падіння цін на овочі інфляція в Україні знизилася на 5%

Нацбанк

Порівняно з квітнем цього року, інфляція у липні знизилася з 60,9% до 55,3% – в основному через зменшення цін на овочі.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Після досягнення максимального рівня у квітні споживча інфляція продовжила уповільнюватися – до 55,3% у липні. Зниження інфляції забезпечили стабілізація обмінного курсу гривні та стриманий споживчий попит.

Відтак, завдяки значній пропозиції овочів і фруктів у липні зменшилися ціни на сирі продукти харчування. Це сприяло зниженню індексу споживчих цін за місяць на 1%.

Як повідомляють у Нацбанку, сезонний чинник також відіграв значну роль і в зниженні цін на одяг та взуття, що зумовило зниження базового індексу споживчих цін у липні на 0,1%.

"Повернення річної споживчої інфляції до однознакових показників і подальша її стабілізація на низькому рівні залишається ключовим завданням монетарної політики Національного банку", – зазначив директор Департаменту монетарної політики та економічного аналізу Сергій Ніколайчук.

Нагадаємо, у червні приріст індексу споживчих цін становив 0,4% порівняно з 2,2% у травні.

Зазначимо, уряд України наголосив, що прогнозує зростання ВВП на 2% за інфляції 12% у 2016 році та падіння на 0,3% за інфляції 14,7%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.