Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

земельні ділянки учасникам АТО

Четвер, 13 серпня 2015, 15:51

Найбільше землі учасникам АТО виділено на Львівщині

земельні ділянки учасникам АТО

Учасники АТО отримали понад 6 тис земельних ділянок, з них 1332 ділянки – у Львівській області.

Про це повідомила прес-служба Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Відтак, безпосередньо у власність учасникам АТО уже передано 6 865 земельних ділянок загальною площею 3 807,85 га. Найбільше у Львівській – 1332 ділянки (154,75 га), Волинській – 1099 ділянок (607,97 га), Вінницькій – 730 (294,68 га), Чернігівській – 581 (347,46 га) областях. 

Наразі у Держгеокадастрі продовжують пошук та резервування землі, яка може бути передана у власність учасникам АТО. На сьогодні територіальними органами Держгеокадастру вже підібрані масиви орієнтовною площею 44,8 тис га. Робота по пошуку вільних земель для учасників АТО продовжується безперервно.

Також зараз запроваджують практику залучення військовослужбовців до процесу розподілу та виділення земель. На рівні районів мають створити спільні офіси, до яких зможуть звертатися військові з питань отримання земельних ділянок.

"Я наголосив на особистій відповідальності керівників обласних та районних відділень Держгеокадастру при виділенні землі учасникам АТО. Я тримав і далі триматиму такі випадки на особистому контролі. Наша спільна мета – підвищення соціального стандарту військовослужбовців Збройних Сил України», – повідомив Голова Держгеокадастру Максим Мартинюк. 

Зазначимо, нещодавно прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив спростити процедуру виділення земельних ділянок учасникам АТО і членам сімей загиблих воїнів та забезпечити їх земельними наділами в повному обсязі.

Станом на першу декаду серпня від учасників АТО та членів сімей загиблих воїнів надійшло 50 235 заяв на отримання земельних ділянок. Наразі надано дозволи на розроблення проектів землеустрою щодо відведення 31 013 земельних ділянок загальною площею 19,99 тис га, а решта заяв перебуває на розгляді.

Нагадаємо, на Львівщині землевпорядники сформували он-лайн перелік вільних земельних масивів для учасників АТО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.