Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

charivne.info

П'ятниця, 14 серпня 2015, 11:06

Польща відмовляється бути буферною зоною

Польща

Польща сподівається на більш серйозне ставлення з боку НАТО та відмовляється бути лише буферною зоною між Альянсом та Росією.

Про це повідомляє Euronews.com.

Під час інтерв‘ю британському виданню Financial Times президент Польщі Анджей Дуда наголосив, що країна не хоче бути буферною зоною НАТО, а справжнім східним флангом Альянсу.

Дуда розкритикував НАТО за те, що організація, за його словами, не адаптує своєї стратегії на східних кордонах після "імперіалістичних дій" Росії в Україні та Грузії.

"Я докладу максимальних зусиль разом із прем‘єр-міністром та міністром оборони для більшої присутності НАТО в Польщі. І з цим пов‘язане отримання надійніших гарантій для Польщі та Центральної і Східної Європи", – заявив Анджей Дуда.

Зазначимо, новопризначений президент вже заявляв у серпні, що Польща та інші сусіди України мають брати більш активну участь у переговорах із вирішення конфлікту на Донбасі. Водночас він наполягає на розташуванні постійних баз НАТО у Східній Європі через складну геополітичну ситуацію та загострення конфлікту в Україні. 

Нагадаємо, нещодавно новообраний президент Польщі Анджей Дуда наголосив на поглибленню міжнародних відносин.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.