Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

набір першокласника

П'ятниця, 21 серпня 2015, 16:36

Дешевий першачок коштуватиме тисячу гривень

набір першокласника

На Львівщині найдешевший «набір першокласника» батькам обійдеться від 600 до 1000 грн.

Про це повідомляють аналітики OLX.

Проаналізувавши ціни на нові та вживані речі, представлені на онлайн-ресурсі приватних оголошень OLX.ua на Львівщині, аналітики сайту з'ясували, яка сума потрібна для того, щоб підготувати дитину до першого вересня.

Відтак, щоб зібрати першокласника до школи, батькам потрібно від 534 до 974 грн, загальна сума буде залежати від якості придбаних речей.

До набору аналітики включили тільки найнеобхідніше: шкільну форму, штани та дві сорочки для хлопчика, форму, сарафан і дві блузки для дівчинки, одяг і взуття для занять фізкультурою, рюкзак, базове канцелярське приладдя та зошити.

Наразі шкільна форма є найдорожчою покупкою для батьків. Зазвичай це костюм-двійка (штани та піджак для хлопчика, спідниця/сарафан і піджак для дівчинки), до якого необхідно мінімум дві сорочки/блузки (на зміну) та пара легкого взуття.

Залежно від матеріалу й стану, ціна на костюми для хлопчиків коштуватиме від 200 грн як для вживаних, так і для нових речей. Комплект для дівчинки дешевший – є пропозиції від 40 грн.

Щодо взуття, то для хлопчика потрібно витратити від 150 гривень, для дівчинки – від 50. Кросівки в хорошому стані можуть коштувати від 75 грн і вище, як для хлопчика, так і для дівчинки. А спортивний костюм для дівчинки у хорошому стані коштуватиме 120 грн, для хлопчика можна знайти новий комплект за 60 грн.

Новий якісний рюкзак можна купити від 80 грн, а базовий канцелярський набір для першокласника, який складається з 20 зошитів на 12 аркушів, 3 кулькових ручок та 3 простих олівців, обійдеться батькам у 49 грн і вище.

Отож, базовий «набір першокласника» для хлопчика у хорошому вживаному стані коштуватиме від 565 грн, а цілком новий – від 929 грн. Для дівчинки на «набір першокласника» потрібно витратити від 534 грн за вживані речі та від 974 грн – за нові.

Зазначимо, що середньоринкові ціни такого набору у он-лайн магазинах, як повідомляють аналітики OLX, стартують від 3500 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.