Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

tsn.uа

Вівторок, 25 серпня 2015, 13:32

У ЄС не знають, що робити з нелегалами

Євросоюз

У ЄС закликають об‘єднати зусилля, щоб розв‘язати проблему нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє Euronews.com.

Як заявила голова європейської дипломатії Федеріка Могеріні, країнам Європи необхідно діяти спільно, аби максимально ефективно розв‘язати проблему нелегальних мігрантів.

За даними Єврокомісії, лише до Греції тільки за липень прибуло 50 тисяч осіб. Там, а також в Угорщині та Італії, не припиняють просити допомоги у Брюсселя і звинувачують Туреччину у тому, що крпаїна не робить достатніх зусиль з припинення потоку мігрантів.

"Необхідно зрозуміти, що взаємні звинувачення не дадуть жодного позитивного результату ні для кого з нас. Головне не те, що хтось виконує свою роботу, а хтось ні. Головне – в тому, як ми разом відповідаємо на цей виклик, в тому, яких спільних зусиль ми докладаємо", – зазначила Федеріка Могеріні.

Відтак міністр закордонних справ Австрії закликав колег надати допомогу Македонії: саме ця країна, після Туреччини та Греції, є одним з найбільших перевалочних пунктів для мігрантів, які хочуть потрапити до Західної Європи.

Наразі Єврокомісія виділяє Македонії лише 90 тисяч євро на гуманітарні потреби. У Скоп‘є заявляють, що особливо бракує транспорту, щоб перевозити мігрантів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.