Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

стіна на кордоні

dt.ua

Понеділок, 31 серпня 2015, 15:34

Угорщина стіною відгородилася від біженців

стіна на кордоні

Угорщина завершила зведення стіни уздовж всього 175-кілометрового кордону із Сербією.

Про це повідомляє Euronews.com.

Угорщина завершила будівництво 4-метрового паркану уздовж кордону із Сербією, звідки у країну проникають нелегальні мігранти.

Таким чином уряд країни намагається зменшити кількість біженців, які через Угорщину прямують до Німеччини та Франції. Проте, незважаючи на перешкоду, щодня паркан, оснащений колючим дротом, легко долають сотні біженців.

Наразі у містечку Рьоске для біженців створили тимчасовий центр. Водночас, багато мігрантів не хочуть, щоб їх зареєстрували як шукачів притулку в Угорщині. Адже в такому випадку, згідно з Дублінською конвенцією, їх повертатимуть з інших країн ЄС саме до Угорщини.

Зазначимо, що будівництво стіни розкритикували деякі інші країни ЄС. У відповідь Будапешт поскаржився, що усі його прохання до Брюсселя допомогти із напливом біженців не дали результату, а система прийому біженців в країні перевантажена і стикається із найбільшим напливом нелегалів серед усіх країн ЄС.

Нагадаємо, парламент Угорщини схвалив будівництво стіни на кордоні із Сербією на початку липня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.