Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Україна-ЄС

molbuk.ua

Середа, 2 вересня 2015, 17:04

Угоду про асоціацію Україна-ЄС ратифікували 22 члени Євросоюзу

Україна-ЄС

Процес ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС завершили 22 країни-члени Євросоюзу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"На сьогоднішній день угоду ратифікували 22 держави-члени ЄС повністю. Цей процес повністю юридично завершено", – зазначив міністр закордонних справ України Павло Клімкін сьогодні на спільному засіданні комітетів Верховної Ради з питань європейської інтеграції та міжнародних відносин.

За його словами ще не завершився процес ратифікації в 4 країнах ЄС: Чехії, Бельгії, Італії та Нідерландах. Крім того триває процес ратифікації угоди Грецією та Кіпром.

Наразі всі політичні партії Греції запевнили українську сторону, що після завершення періоду виборів у цій країні процес ратифікації угоди значно прискориться, цю ж позицію підтримало і Міністерство закордонних справ Греції.

Також Клімкін наголосив, що 4-5 вересня відбудеться неформальне засідання міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, де детально обговорять питання посилення ролі ЄС у країнах "Східного партнерства".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.