Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Винниківська міськрада

plus.lviv.ua

Прес-реліз,   Четвер, 3 вересня 2015, 14:00

Винниківську мерію забарикадували шинами та обкладають колючим дротом

Винниківська міськрада

Сьогодні місцеві громадські активісти, серед яких є і члени Народного контролю, заблокували Винниківську міськраду, в якій знаходяться одні жінки.

Про це повідомила у коментарі Варіантам журналістка газети "Винниківський вісник" Христина Мамчур.

Сьогодні зранку під будівлю Винниківської міськради зібралися громадські активісти, які прийшли на сесію міськради, проте депутатський корпус не зібрався, а із присутніх були лише секретар ради, склад виконкому та працівники мерії.

"Спочатку активісти голосно обговорювали свої претензії до влади з різних питань, потім почали погрожувати, а коли до них вийшов секретар ради, то вони його вдарили. Зараз він перебуває у лікарні", – розповіла Христина Мамчур.

У результаті опозиційно налаштована до влади громадськість, підвезла під стіни мерії шини, заблокувала вхід-вихід та погрожує нікого не випускати.

"Серед активістів, які заблокували вхід до будівлі шинами, а також погрожують обкласти територію колючим дротом, є представники Народного контролю та інших відомих громадських організацій міста. Складається враження, що передвиборча агітація уже розпочалася", – зазначила Мамчур.

Окрім працівників мерії у будівлі також знаходиться редакція газети "Винниківський вісник", журналістів не випускають.

"Зараз у приміщенні мерії знаходяться працівники, 80% з яких – жінки. Вийти з будівлі неможливо, від пікетувальників постійно лунають погрози вдатися до більш радикальних дій, у багатьох жінок через цю ситуацію піднявся тиск, а міліція ніяк не реагує. Активісти наголошують на законності своїх дій",  – повідомила Христина Мамчур.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.