Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Четвер, 3 вересня 2015, 15:47

Порошенко хоче збільшити кількість контрактників

Петро Порошенко

Петро Порошенко повідомив, що Україна нарощуватиме кількість військовослужбовців, які служитимуть за контрактом.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Під час обговорення Воєнної доктрини на засіданні Ради національної безпеки та оборони, президент Петро Порошенко заявив, що збільшення чисельності контрактників в армії – стратегічний напрямок формування українського війська

"Ми, безумовно, будемо збільшувати контрактну складову, і відповідні доручення мною вже дані і керівництву Міністерства оборони, і керівництву Генерального штабу. Думаю, що це стратегічний напрямок формування українського війська", – повідомив Порошенко.

За його словами, в першу чергу йдеться про підрозділи, які нестимуть службу в зонах підвищеного ризику, неподалік кордону та потребуватимуть спеціальних технічних знань, підготовки, що вимагає значних коштів.

Також буде збережений призов на службу.

"Військова загроза зі Сходу – це зрима перспектива, на жаль, на десятки років. Кожне нове покоління повинне мати армійський досвід. Отримати його можна, тільки пройшовши сувору військову школу", – сказав Порошенко.

За його словами, до 2020 року українська армія має досягти стандартів НАТО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.