Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

kpi.ua

Четвер, 3 вересня 2015, 17:38

Власники ЗМІ повинні розсекретитися

Верховна Рада

Верховна Рада прийняла законопроект, який передбачає обов'язкове розкриття імен кінцевих власників ЗМІ.

Сьогодні, 3 вересня, на сесії Верховна Рада прийняла законопроект № 1831 "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення". 

За це рішення проголосували 237 народних депутатів.

Відтак, структура власності ЗМІ визнається прозорою, якщо інформація, оприлюднена на його офіційному веб-сайті та надана Національній раді, дає змогу визначити всіх осіб, які мають пряму чи опосередковану участь у юридичній особі чи можливість впливу на діяльність юридичної особи, а також визначити кінцевого бенефіціарного власника.

Інформація про структуру власності суб’єкта інформаційної діяльності у сфері телебачення і радіомовлення розміщується на його офіційному веб-сайті.

Також ЗМІ повинні щороку подавати Нацраді інформацію про своїх власників, інакше мас-медіа можуть закрити.

Окрім цього, Верховна Рада заборонила брати участь у заснуванні українських ЗМІ юридичним та фізичним особами, зареєстрованим в офшорах, або резидентам країни-агресора.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.