Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

radiosvoboda.mobi

Понеділок, 7 вересня 2015, 13:01

Україна прийматиме біженців з Сирії

біженці

Україна буде приймати біженців з Близького Сходу в разі вступу до ЄС.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як зазначив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю "5 каналу", у разі вступу України до Європейського Союзу, країна прийматиме біженців з Близького Сходу.

"Наразі сирійські біженці чи інші біженці не прямують до України. Але це питання, безумовно, може постати і для нас. Ми станемо членами Європейського Союзу, я в це абсолютно вірю, і тоді й наша частина солідарності і відповідальності перед Європейським Союзом, ми маємо виказувати цю солідарність", – наголосив Павло Клімкін.

За його словами, українське суспільство готове приймати нелегалів.

"Я завжди вважав, що наше просування до ЄС і НАТО забезпечить нашу безпеку, але ми будемо повинні в майбутньому взяти на себе частину цієї солідарності. Я вважаю, що наше суспільство буде до цього готове. Але це непросте питання, яке буде вимагати серйозних дискусій, не зараз, але в майбутньому",  – додав Клімкін.

Нагадаємо, в Угорщині біженці штурмують поїзди до Німеччини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.