Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Мейлах Шейхет

Понеділок, 7 вересня 2015, 15:39

Шейхет звинувачує Садового у порушенні консервації руїн синагоги «Золота Роза»

Мейлах Шейхет

Директор Центру «Єврейське відродження» Мейлах Шейхет написав відкритий лист меру Львова Андрію Садовому з проханням зупинити консерваційні роботи синагоги «Золота Роза» через численні порушення.

Про це повідомляє Мейлах Шейхет на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Просимо негайно зупинити проведення консерваційних робіт на об’єкті Всесвітньої культурної спадщини синагоги ТаЗ – «Турей Загав» («Золота Роза»), забезпечити неухильне дотримання в історичному середовища Львова Міжнародної Конвенції 1972р. «Про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини», Європейської Конвенції «Про охорону археологічної спадщини» 1992р., Конвенції «Про охорону архітектурної спадщини Європи» 1985р.», – йдеться у листі.

За словами Шейхета, розпочаті роботи по консервації руїн всесвітньовідомої синагоги «Золота Роза» виконуються без належних погоджень, передбачених ЮНЕСКО, з численними порушеннями в збереженні архітектурних елементів і технології консерваційних робіт.

«Львівський міськвиконком в особі управління охорони історичного середовища систематично порушує законодавство України перевищуючи свої повноваження надаванням погоджень та дозволів щодо діяльності на об’єктах Всесвітньої культурної спадщини, які є під наглядом ЮНЕСКО і Кабінету Міністрів України, при цьому порушує вимоги ЮНЕСКО втручанням в історичне середовище не забезпечуючи вимоги пам’яткоохоронного законодавства та порядок ведення робіт в історичному середовищі Львова», – йдеться у листі.

Також міська влада не забезпечує збереження культурної та археологічної спадщини через створення охоронних договорів на об’єктах національного і місцевого значення, не забезпечує належного нагляду за будь-якими діями власників та орендарів обєктів історико-культурної спадщини.

Нагадаємо, руїни синагоги «Золота Роза» знаходяться на площі Арсенальній.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.