Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

біометричний паспорт

dt.ua

Вівторок, 8 вересня 2015, 16:58

Біометричний паспорт коштує до 820 грн

біометричний паспорт

Вартість біометричного паспорту коливається від 560 до 820 грн.

Про це повідомляє Головне управління Державної міграційної служби України у Львівській області.

Відтепер можна виробити біометричний закордонний паспорт. Відмінність поміж ним та звичайним паспортом у наявності електронного чіпа з внесенною додатковою інформацією: відбитками вказівних пальців правої і лівої руки, електронним підписом та електронним зображенням особи.

Суттєва відмінність – після впровадження безвізового режиму власники закордонних паспортів із електронним носієм не потребуватимуть віз для відвідування країн ЄС.

«Паспорти із біометричними даними є однією із вимог безпеки, закладені у план виконання умов, що нададуть право українцям безвізово відвідувати країни ЄС. Паспорт громадянина України для виїзду за кордон має термін дії 10 років. Тож із впровадженням безвізового режиму, якщо це відбудеться наступного року, як сподівається уряд, вам не доведеться змінювати паспорт знову», – повідомив завідувач сектора з централізованого оформлення документів № 1 ГУ ДМС України у Львівській області Юрій Крупка.

Відтак, спільне для обидвох видів закордонних паспортів те, що термін їх дії – 10 років. А ще, для виготовлення документів і того, і того зразка, повнолітнім особам необхідно пред’явити лише паспорт громадянина України.

«Кожен паспорт з біометричними даними при видачі у міграційній службі сканується для перевірки відповідності, а особа, що його отримує, мусить ідентифікуватись повторно відбитком вказівного пальця. Варіант «не пропустили через кордон через біометрію» просто неможливий. Паспорт, дані якого не зчитуються, вам просто не зможуть видати на руки», – зазначила речник ГУ ДМС України у Львівській області Світлана Хитрова.

Вартість біометричних паспортів за 20 робочих днів:

- із біометричними даними 561 грн.47 коп.

- без біометричних даних 495 грн. 47 коп.

Вартість таких паспортів для дітей на 170 грн. нижча. Діти не сплачують державного мита.

Вартість біометричних паспортів за 7 робочих днів:

- із біометричними даними 818 грн.62 коп.

- без біометричних даних 752 грн. 62 коп.

Вартість таких паспортів для дітей на 340 грн. нижча.

Нагадаємо, з січня на Львівщині почали приймати документи на біометричні паспорти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.