Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

МВФ

rbc.ua

Середа, 9 вересня 2015, 15:35

Третій транш від МВФ Україна отримає у жовтні

МВФ

Міжнародний валютний фонд виділить третій транш кредиту в рамках програми EFF для України у жовтні.

Про це повідомляє Українська правда.

Як зазначила голова Національного банку України Валерія Гонтарева, місія МВФ для другого перегляду програми розширеного фінансування EFF для України працюватиме в Києві з 22 вересня по 2 жовтня.

"Сподіваюся, ми виконаємо всі критерії і в жовтні отримаємо третій транш кредиту в рамках програми EFF. Якщо цього року ми встигнемо отримати і четвертий транш – тоді наші міжнародні резерви до кінця року зростуть до 18 млрд доларів", – наголосила Валерія Гонтарева

За її словами, таким чином повністю буде виконана програма "мінімум" на кінець 2015 року – 15 млрд доларів, що перекривають більше трьох місяців імпорту.

Нагадаємо, місія МВФ працювала в Києві з 12 травня по 11 червня, а 4 серпгня Нацбанк отримав від Міжнародного валютного фонду другий транш кредиту у сумі 1,7 млрд дол.

МВФ прогнозує середньозважений курс гривні в Україні у 2015 році на рівні 22 гривні за долар і 24,1 гривні за долар в 2016 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.