Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Німеччина

festyvali.org.ua

Понеділок, 14 вересня 2015, 11:43

Німеччина тимчасово закрила кордони

Німеччина

Німеччина запровадила контроль на кордоні з Австрією.

Про це повідомляє Euronews.

13 вересня Німеччина змушена була призупинити залізничне сполучення з Австрією, щою завадити прибуттю десятків тисяч нових мігрантів.

Влада країни також оголосила про тимчасове запровадження контролю на кордоні з Австрією, через яку з Угорщини вихідними прибули до Мюнхена тисячі біженців.

Як заявив голова МВС Німеччини Томас де Мезьєр, таке рішення не суперечить нормам Шенгенської угоди і є необхідним з міркувань безпеки.

"Дублінська конвенція та законодавство щодо реєстрації все ще діють. І я прошу всі країни-члени ЄС дотримуватися їх. Це означає, що відповідальна країна не лише має зареєструвати особу шукача притулку, але й повинна довести до кінця його досьє щодо надання притулку", – зазначив Томас де Мезьєр.

Також уряд Баварії скликав екстрену нараду, аби обговорити брак місць для розташування мігрантів та шляхи вирішення проблеми. Прем‘єр-міністр Баварії закликав федеральний уряд Німеччини виділити 2 мільйони євро, замість обіцяного минулого тижня одного, на врегулювання кризи.

Нагадаємо, Єврокомісія хоче запропонувати країнам ЄС додатково прийняти 120 тисяч біженців до тих 40 тисяч, про розміщення яких домовились у липні. Таким чином хочуть "розвантажити" Угорщину, Грецію та Італію, куди мігранти прибувають в першу чергу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.