Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

hromadske.tv

Середа, 16 вересня 2015, 09:55

Біженці шукають нові маршрути до ЄС

біженці

Сотні біженців зібралися біля двох контрольно-пропускних пунктів на сербсько-угорському кордоні після того, як Угорщина перестала їх приймати.

Про це повідомляє Euronews.

Переселенці шукають інші варіанти маршрутів до центральної та північної Європи. Один з них пролягає через Румунію в обхід закритого кордону із Сербією. Інший – через Хорватію та Словенію до Австрії.

За повідомленнями сербських ЗМІ, автобуси, якими біженців возили з Греції до Угорщини, тепер прямують до хорватського кордону. Сербія не перешкоджає транзиту людей через свою територію.

"Наша робота полягає в тому, щоб робити Сербію настільки безпечною, наскільки можливо. Проте ми також маємо допомогти цим людям, гарантувати гуманне ставлення до них. Але це – загальноєвропейська проблема. Її не може вирішити одна країна, тим більше Сербія, яка є однією з найменших в Європі", – заявила міністр внутрішніх справ Сербії Небойша Стефанович.

Зазначимо, що 15 вересня Угорщина перекрила кордон і розглядає заявки на отримання притулку, лише якщо вони заповнені на території Сербії.

"Якщо хтось заявляє, що він біженець, його попросять заповнити відповідну заявку у Сербії. Якщо ж він цього не зробить, то його до країни не пустять, бо в Сербії цілком безпечно", – повідомив прем‘єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Наразі в очікуванні змін у маршрутах біженців до Європи Хорватія збільшила чисельність прикордонної служби та підготувала 3 тисячі місць у тимчасових притулках.

 Нагадаємо, Єврокомісія пропонує розподілити між країнами-членами Євросоюзу 160 тисяч біженців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.