Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

стіна на кордоні

dt.ua

Четвер, 17 вересня 2015, 10:15

На сербсько-угорському кордоні протистояння між поліцією та біженцями

стіна на кордоні

Щонайменше 29 людей затримала угорська поліція під час протистояння із біженцями на кордоні із Сербією.

Про це повідомляє Euronews.

В одному з них, начебто, впізнали терориста, занесеного до міжнародних списків.

16 вересня шукачі притулку намагалися прорватися крізь ворота, які Угорщина закрила напередодні, правоохоронці застосували водомети, сльозогінний газ та інші спецзасоби.

"Я надзвичайно засмучена, бо бачила поранених людей, дітей, які плакали, бо їх розділили із батьками, людей, які загубили свої родини, або бачили, як їхніх близьких поранили. Усе це надзвичайно засмучує, особливо враховуючи, що надмірного насильства можна було уникнути", – наголосила представниця агенції ООН у справах біженців Монсеррат Фейшас Віє.

Паркан, збудований Угорщиною уздовж усього сербського кордону, перекрив основний маршрут, яким біженці діставалися з Туреччини до країн західної та північної Європи.

Сербська влада перешкод пересуванню нелегалів не чинить, а забезпечує транспортом. Раніше потяги та автобуси возили людей від кордону із Македонією до кордону із Угорщиною, а тепер прямують до Хорватії. Звідти маршрут пролягає Словенією та Австрією.

Щонайменше півтори тисячі людей прибули за останній день до хорватського міста Товарнік. Країна готує для прибульців інфраструктуру та посилює прикордонну службу.

Нагадаємо, 15 вересня, в Угорщині набули чинності нові міграційні правила, згідно з якими нелегальний перетин кордону тепер – кримінальний злочин. Аби законно потрапити на територію Угорщини, біженці мають реєструватися на сербському боці кордону.

Зазначимо, наразі Єврокомісія пропонує розподілити між країнами-членами Євросоюзу 160 тисяч біженців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.