Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

україна-2015

Понеділок, 21 вересня 2015, 20:30

1110 рятувальників з 34 країн світу стали учасниками навчань Україна-2015

україна-2015

На Яворівському полігоні сьогодні стартували міжнародні польові навчанння з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій "Україна-2015", участь в яких приймають 1110 рятувальників з 34 країн світу.

На відкриття навчань прибули підрозділи рятувальників з Румунії, Вірменії, США, Іспанії, Угорщини та Молдови.

Участь у відкриті навчань взяли Президент України Петро Порошенко, міністр закордонних справ Павло Клімкін, міністр оборони Степан Полторак та генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг.

"Ці навчання є свідченням посиленого партнерства, яке Україна має з Атлантичним союзом. Вони сприятимуть підвищенню навичок рятувальників, з метою спроможності відвернути загрозу та ліквідувати надзвичайні ситуації", – повідомив Петро Порошенко.

Як зазначив головнокомандуючий, частина навчальних операцій буде проведена в нічний час.

"Участь у цих навчаннях Америки та Азії – це солідарність з Україною в період її новітньої історії" - підкреслив Президент Порошенко.

Новий секретар НАТО Йєнс Столтенберг, який вперше прибув в Україну, розповів, що навчання не носять військовий характер, а зосереджені на розвитку можливостей рятувальників ліквідації надзвичайних ситуацій.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.