Юрій Семашко,  29 вересня 2015

Бариги Батьківщини

Партія екс-принцеси (вона ж бо екс-бранка і головна коса вітчизняної політики) по-жіночому примхливо затверджувала кандидатів до Львівської міської ради. 

Варіанти дослідили усі примхи кадрового потенціалу сердеїдів Юлії Тимошенко.

Будівничі та іже з ними

Головним бізнес-інтересом депутатів-бютівців міськради є будівництво. Найпомітнішим серед них є Михайло Мужилівський – власник "Будінвесту". Саме ця компанія спокусилася зводити готель на розі Вірменської та Краківської та в парку "Знесіння".

Далекого 2005 року Мужилівський разом з Тарасом Коцем, Ярославом Дубневичем та іншими бізнесменами заснували громадську організацію "Об'єднання підприємців Львівщини "Крок". Ще одним бютівцем-співвласником "Будінвесту" є Ігор Миколайчук.

Минулорічний і такий ніякий кандидат в нардепи Ігор Коць є директором ТзОВ "Гарантбуд".

Син свободівця Володимира Говірка Юрій, керуючи підприємством "ІнтерАйс Україна", з усіх сил ремонтував підземний перехід на пл. Митній.

Така кількість співпартійців-зодчих не може не тішити Теодора Бенька і Василя Франта. Підприємство першого займається виробництвом сухих будівельних сумішей. Другий керує ПП "Технобудмат" – холодне штампування сталі, металочерепиця.

Якщо ж у Львівську міську раду буде обрано всіх вищеперерахованих, то неважко здогадатися, яка партія боротиметься за місця в комісіях з питань землекористування, комунального майна та власності.

Серцеїди зі стажем

Вони вже ніби відбулися як депутати різних рівнів, але партія своїх не кине й підтримує зараз.

Найзнаковішими серед них Володимир Оверко, Ігор Коць та Василь Ільків, які торік змагалися за крісла нардепів у мажоритарці. Останній встиг звинуватити в зраді колегу Лідію Котеляк. Олег Мохнацький подепутатив в Львівській обласній раді.

Валентина Микитишин, Галина Козак, Андрій Соболта, Андрій Хміляр, Ірина Бовдис і Василь Кириченко вже не вперше боротимуться за місце під ратушним кріслом. Кириченку депутатство свого часу залишило болючий досвід.

Депутатами Золочівської міської та Сколівської районної рад побували Юрій Підківка та Богдан Грицишин відповідно.

Цей список свідчення неможливості місцевого відділення партії сповна оновити свої лави. Та з іншого боку – можливо, що це ознака суворої партійної дисципліни, де за вислугу років надають змогу вкотре балотуватися в представницькі органи, такий собі депутатський рай?

У будь-якому випадку присутність досвідчених політиків в партійному осередку, а згодом й в міській раді бютівцям не зашкодить.

У пошуках політичного щастя

Після вдалих і провальних спроб стати депутатами прориваються до ратуші під сердечним прапором перебіжчики зі стажем.

Так, Юрій Батюк заради "Батьківщини" полишив "Нашу Україну" з наміром вдруге сісти в депутатське крісло міської ради. Олег Бас в попередньому скликанні ЛМР очолював фракцію ПРП.

Андрій Бережницький засвітився в помічниках свободівця Ігоря Сільвестра.

Перебіжчики (чи перекинчики, як їх лагідно називають на Галичині) викликають сумнів, адже невідомо чого від них чекати після обрання. Раптом вони, як їхні колеги з БЮТу Табалови стануть тушками в перші дні депутатства?

Клан АППУ

Потужне представництво біло-червоних є в Асоціації платників податків України. Керівні органи Львівського територіального відділення АППУ так і рясніють бютівцями: вже згаданий Михайло Мужилівський, Уляна Кірюшкіна, Наталія Огінок, Ярослав Боднар.

З управлінськими здібностями цих платників податків не посперечаєшся, та чи не йдуть вони в міськраду заради лобіювання власних бізнесових інтересів?

Громадський сектор

Відсутність в Батьківщині трендових волонтерів, бійців АТО, активістів Майдану надає її міському списку консервативності та відсталості. Хоча врятувати ситуацію можуть вихідці з громадського активу.

Зокрема широко відомий у вузьких стоматологічних колах Юрій Дмитришин, який разом з Марком Шпікулою відстоювали екологію в Грибовичах та сусідніх селах. Компанію їм складає Олег Козакевич – експерт Центру політичних студій та аналітики та Богдан Рабешко – Голова ГО "Громадський рух Європейське Місто".

Відсутність батьківщианців у Львівській міській раді мусить стати головним мотиватором їх повернення на політичну арену Львова.

Однак в їх діях немає драйвовості та креативу. Це робить їх міський список кандидатів привабливим хіба що для виборців яким за сорок – а вони, чи не найактивніша електоральна група.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.