Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

велопрокат

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 29 вересня 2015, 17:47

У Львові з'являться п'ять муніципальних велопрокатів

велопрокат

Німецька компанія NextBike монтує у місті перші п'ять терміналів системи муніципального велопрокату.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, велопрокати працюватимуть на пл. Ринок, біля бізнес-центру «Технопарк» (вул. Героїв УПА), Аквапарку (вул. Княгині Ольги), Львівського національного університету імені І. Франка (вул. Університетська) та Національного університету «Львівська Політехніка» (вул. Чупринки-Бандери).

Кожен термінал укомплектують 10-12 велосипедами.

«Муніципальний прокат дасть сильний поштовх розвиткові велоруху у Львові, оскільки велосипед стане доступнішим для тих людей, які або не можуть собі дозволити його купити, або не мають де його тримати. Окрім цього, користувач може залишити орендований велосипед на будь-якому терміналі NextBike і спокійно займатися своїми справами, не турбуючись про його безпеку. Також непотрібно дбати про ремонт – це справа технічного персоналу», – відзначив радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід.

За словами співзасновника компанії NextBike Україна Остапа Буденкевича, аби скористатися послугою, необхідною буде реєстрація користувача в системі на сайті nextbike.com.ua. Послуги прокату оплачуватимуться через спеціальну картку або з мобільного телефону. Ціна місячного поповнення – 120 гривень, тобто вартість 1 години користування велосипедом становить 4 гривні.

Разовий прокат буде коштувати 50 грн за годину. Запрацюють встановлені термінали в межах 2 тижнів, а до березня наступного року у Львові планують встановити 22 велопрокати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.