Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

ipress.ua

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 17:14

Невідомими залишаються власники 48 українських банків

Нацбанк

Нацбанк опублікував перелік банків з якими ведеться робота по забезпеченню прозорості структури власників.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Як заявив перший заступник голови Національного банку Олександр Писарук, у список входять 48 банків, що мають непрозору структуру власності та займають лише 7% активів банківської системи України.

"Це перелік банків, з якими ми працюємо по забезпеченню прозорості структури власників. 8 банків вже привели свою структуру у відповідність законодавству, ще низка фінансових установ знаходиться на фінальній стадії узгодження", – зазначив Олександр Писарук.

За його словами, жоден з банків не був визнаний неплатоспроможним за непрозору структуру власності.

"Мета Національного банку – не вивести банки з ринку, а визначити їх реальних власників. Це дуже важлива умова для прозорості та стабільності банківської системи. Власники повинні розуміти, що за доведення банку до неплатоспроможності будуть нести відповідальність саме вони. Ми очікуємо, що до кінця І кварталу процес легалізації власників буде завершено", – наголосив Писарук.

Перелік банків, з якими ведеться робота по легалізації структури власності: Авант-банк, Аграрний комерційний банк, Акцент-банк, Альпарі Банк, Альянс, Аркада, Асвіо банк, Вектор банк, Велес, Гефест, Глобус, Діві Банк, Експрес-банк, Земельний капітал, Інвестбанк, Банк інвестицій та заощаджень, Інвестиційно-трастовий банк, Індустріалбанк, КІБ, Класикбанк, Кліринговий дім, Комерційний інвестиційний банк, Кредит Дніпро, Кристалбанк, КСГ Банк, Львів, Місто Банк, Мотор-банк, Неос Банк, НК Банк, Новий, Перший інвестиційний банк Петрокоммерц-Україна, Платинум Банк, Полікомбанк, Портал, Преміум, ПФБ, Смартбанк, Таскомбанк, ТК Кредит, Український капітал, Унікомбанк, Фінанс Банк, Фінексбанк, Хрещатик, Центр, Юнісон.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.