Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ОУН-УПА

Понеділок, 12 жовтня 2015, 14:28

Визнання ОУН-УПА борцями за незалежність підтримують 41% українців

ОУН-УПА

В Україні провели соціологічне опитування щодо ставлення громадян до визнання ОУН-УПА борцями за незалежність України.

Про це повідомляє соціологічна група «Рейтинг».

Відтак, згідно з результатами дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» у жовтні 2015 року, 41% опитаних підтримує ідею визнати ОУН-УПА учасниками боротьби за державну Незалежність України, 38% опитаних – не підтримують.

Ще 21% не визначились з цього питання.

Загалом, протягом 2014-2015 років кількість прихильників визнання ОУН-УПА зросла з 27% до 41%, натомість противників цієї ідеї істотно поменшало (з 52 до 38%).

Таким чином, вперше за роки дослідження кількість прихильників визнання ОУН-УПА в Україні перевищила кількість противників.

Ідею визнати ОУН та УПА учасниками боротьби за державну Незалежність України найбільше підтримують на Заході (76%), а найменше на Півдні (27%) і Сході (23%).

Зазначимо, чим молодші респонденти, чим вищий рівень освіти і доходів, тим більше вони підтримують визнання ОУН-УПА учасниками боротьби за державну Незалежність України.

Також відносно більше підтримки серед чоловіків та україномовних респондентів: 47% чоловіків проти 39% жінок, які підтримують українських націоналістів, а також 52% забезпечених проти 30% опитаних, які живуть за межею бідності.

Також найбільше підтримують ОУН-УПА у селах (48% проти 40% у містах). Серед двомовних українців кількість прихильників ОУН-УПА найменша 32% проти 48%.

Участь у опитування, яке проводилося з 1 до 6 жовтня цього року, взяли 1800 респондентів від 18 років і старші, а похибка не переважає більше 2,4%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.