Степан Микитюк,  13 жовтня 2015

Кабальна краса Львова

В одній політичній передвиборчій кампанії один з кандидатів згадує про два міста Лева.

Не вдаючись в політичні подробиці хочеться відзначити, що концепція двох Львовів, як це не дивно, працює в багатьох галузях та бізнесах.

Наприклад, реаліті-телепроект, реаліті-шоу "Міс Львів-ТБ", який варто не переплутати з просто конкурсом краси "Міс Львів 2015", фінал якого відбувся 16 червня цього року.

Пильно поглянути на цей реаліті-проект, цю "Міс Львів-ТБ" варто заради однієї дрібнички – подібний конкурс вперше відбуватиметься у Львові в телевізійному форматі, а за учасниць треба буде голосувати з-за допомогою смс (чи дзвінків на короткий номер) у день фіналу 17 жовтня 2015 року.

Фейсбук та офіційний сайт конкурсу анонсують, що шість фіналісток телепроекту отримають право представляти Україну на міжнародних конкурсах краси "Miss Europe world 2015", "Miss Supertalent Season 6 USA", "Miss Multivesse Super Mode & Beauty Queen" та "Miss Universal Peas & Humanity Pageant 2015".

Але конкурс Miss Universal Peas & Humanity Pageant 2015 існує тільки на сайті реаліті-шоу. Напевне, хтось просто помилився, бо як підказують періодичні згадки на фейсбуці конкурсу, мається на увазі конкурс Miss International Beauty Pageant (профайл у фейсбуці)

5 листопада 2015 року в екзотичному Токіо відбуватиметься прекрасна феєрія краси за участю міжнародних переможниць. Авторитетно готується помпезне свято, бездоганно працює менеджмент, на сайті можна відшукати профайли учасниць зі всього світу.

Але стоп, конкурсанткою Miss International Beauty Pageant також зазначена українка Ніна Горинюк, учасниця реаліті-телепроекту під номером 5.

Але № 5 "Міс Львів-ТБ" Ніна Горинюк лише кандидатка на титул переможниці, їй ще потрібно виборювати право на участь Miss International Beauty Pageant.

До речі, Ніна Горинюк свого часу відмовилась від титулу "Друга віце-міс Львів-2015" з етичних міркувань.

Тобто одна переможниця реаліті-шоу вже відома?

Так відразу з'являється декілька запитань до конкурсу:

1. Навіщо робити конкурс, якщо переможниця відома заздалегідь?

2. То титул найгарнішої львів'янки просто купують?

3. І головне. За кого ж тоді вболіватимуть і надсилатимуть смс-ки мами, тати, дідусі та бабусі учасниць, коли прізвище однієї переможниці відоме заздалегідь?

Тут вже пахне аферою, бо подейкують, що вартість смс-сок сягатиме шести гривень, і так, за передумов щирого вболівання родичів, друзів та знайомих конкурсанток, можна буде наесемесити цілий мільйон.

Отже, кулуарний Львів ще до початку конкурсу знає і знав, хто ж насправді смакуватиме солодку мить перемоги. Хто саме лобіює такий феєричний успіх: родина, коханий (кохана?) конкурсантки чи ще хтось?

А як же обдурені надії інших конкурсанток? То вони даремно не спали ночами, підбирали вбрання, вчили мову, готували промови, і найгірше – мріяли про свою перемогу.

А зараз усі вони стали заручницями і рабинями, вимушеними пережити приниження, бо хтось просто може оплатити примхливих організаторів, і не боротись, а купити титул найчарівнішої у Львові.

Цікаво, а чи є в нашій країні організація до якої можна апелювати з подібними ситуаціями? Звичайно, що є, і це Національний Комітет "Міс Україна", котрий, як всеукраїнський конкурс, акредитовує місцеві та регіональні конкурси в містах, що планують долучитись до такого заходу.

І звичайно, що у Національному Комітеті "Міс Україна" не тільки знають про такі львівські баталії, але й стурбовані такою ситуацією, оскільки під удар ставиться не лише імідж конкурсу, але й репутація національного комітету на міжнародному рівні.

Бо НК "Міс Україна" співпрацює лише з львівським конкурсом краси Валерії Никифорець (з 2009 року), і лише вона єдина має ексклюзивне право проводити регіональний відбір.

Всі решта – це незрозумілі люди та постаті.

Світ тісний, а Львів малий. І як стало відомо з кулуарних розмов реаліті-шоу "Міс Львів-ТБ", учасниці вже здогадуються про реалії і не хочуть брати участь у майбутньому фарсі.

Але, як це часто буває у подібних ситуаціях, організатори могли підписати з конкурсантками кабальний договір, що зобов'язуватиме бранок краси мовчки терпіти приниження, зі сльозами на очах вдивлятися у камери та очікувати на щасливий фінал цієї історії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.