Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Арсен Аваков

Четвер, 15 жовтня 2015, 16:20

Кіберполіцейський в Україні зароблятиме до 30 тис грн

Арсен Аваков

Сьогодні в Україні стартував набір до кіберполіції.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як наголосив сьогодні, 15 жовтня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, в Україні стартував набір в новостворений Департамент кіберполіції.

Заробітна плата спеціальних агентів на стартовому етапі складе 25-30 тисяч гривень, всі інші співробітники будуть отримувати від 6 тисяч гривень.

"Ми сьогодні прийняли рішення, що це один з небагатьох підрозділів нової поліції, яка, порівняно зі старими підрозділами, які не те що не зменшується, а збільшується в рази. Ми практично вдвічі збільшуємо штат і кількість співробітників і тому оголошуємо сьогодні про новий наборі", – заявив Арсен Аваков.

За його словами, в ході набору до кіберполіції планується набрати 400 співробітників, 187 з яких пройде атестацію, ще 230-250 людей будуть брати участь у прямому конкурсі, в тому числі на 39 посад спеціальних агентів.

"На цей глобальний виклик Україна повинна реагувати, і ми повинні створювати свою поліцію, яка захистить громадян України від того, що їх персональні дані можуть бути отримані злочинцями, яка захистить органи державної влади, органи безпеки від того, що те чи терористичні організації, то країни, які воюють з Україною, мілітаризувавши, в першу чергу Російська Федерація, можуть дістатися до наших баз даних і отримати відповідні відомості, також в рамках роботи кіберполіції один з основних елементів – це захист інтелектуальних прав власності", – наголосив Аваков.

Нагадаємо, Аваков анонсував створення в Україні кіберполіції 12 жовтня.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.