Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

goloskarpat.info

львівські священики на виборах

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 18:19

Тридцять львівських священиків позаграє з мамоною на виборах

goloskarpat.info

Стала відома приблизна кількість священиків, які висунули свої кандидатури на місцеві вибори.

Як повідомляє РІСУ, до районних рад в області та в Львівську міську раду висунули свої кандидатури більше тридцяти священиків.

Так, за підрахунками ресурсу найбільше священиків, які боротимуться за мандати, є представниками Львівсько-Сокальської єпархії УПЦ КП.

Четверо з них балотуються від партії "Наш край" до Львівської міської ради: Павло Чабан, Олег Грициняк, Роман Великий та Володимир Бачинський. 

П’ятеро отців цієї конфесії йдуть від "Нашого краю" у райради – о. Андрій Корчак до Бродівської, Ярослав Стасюк до Перемишлянської, Василь Михайлишин до Сокальської, Володимир Масюк до Яворівської та Михайло Галабуд до Мостиської. 

Одного представника – о. Василя Проця, настоятеля храму Святої Тройці м. Золочів УПЦ КП, "Наш край" делегував до обласної ради.

Від Української Автокефальної Православної Церкви в списках різних партій виявлено вісім отців. Двоє з них є кандидатами "Нашого краю": Тарас Тимчишин до Жовківської райради, Ярослав Яворський – до Яворівської.

У гонці за депутатське крісло помічені й два священики від УГКЦ: о. Петро Зеленюх – від партії "Воля", кандидується до Яворівської райради та Мирослав Шевчук – кандидат до Дрогобицької райради від ВО "Батькіщина". Партія Юлії Тимошенко делегує до рад 5 священнослужителів.

Від Солідарності йде троє священиків-кандидатів.

Від КУНу, Радикальної партії Ляшка, Громадянської позиції, ХДСу, НРУ по два священнослужителі.

По одному у свої списки включили Українська Галицька Партія, ВО "Свобода" та "Народний контроль".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.