Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Стільське городище

iloveukraine.com.ua

Понеділок, 19 жовтня 2015, 16:42

На Львівщині руйнують древнє городище у Стільську

Стільське городище

У Стільську на місці древнього городища – пам'ятки національного значення VIII-X століть – вирили котлован для озера.

Про це повідомляє Віче Борислава.

9 жовтня Орест Корчинський, директор ГО "Інститут наукових досліджень Стільського городища та його довкілля", відкривач і головний дослідник пам’ятки, археолог, кандидат історичних наук, повідомив, що невідомі руйнують древнє Городище у Стільську що знаходиться у Миколаївському районі.

"Був у Стільську Миколаївського району Львівської області на екскурсії і побачив жахливу картину. На території пам'ятки національного значення – городища VIII-X ст. та найбільшого мегаполіса Європи – вирили величезний і глибочезний котлован для озера", – зазначив Орест Корчинський.

За його словами, історик надіслав листа народному депутату України Тарасу Батенку з вимогою зупинити руйнування пам'ятки. 

"Вважаю своїм обов'язком повідомити Вам – народному депутатові України, що на пам'ятці національного значення – Стільському городищі VIII-X ст., що на Вашому виборчому окрузі вчинено акт вандалізму, що має ознаки кримінального злочину, а саме: викопано великий котлован для озера в межах охоронної зони Стільського городища. У результаті зруйновано частину унікальної пам'ятки на площі близько 1 га. У зв'язку із викладеним, прошу Вас вчинити дії, як того вимагає статус народного депутата та Закон України "Про охорону культурної спадщини", – йдеться у листі.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.