Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Єврокомісія

5.ua

Четвер, 22 жовтня 2015, 10:09

У ЄС відбудеться екстрений саміт щодо біженців

Єврокомісія

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер скликає екстрений міні-саміт за участі тих держав, які найбільше зачепила проблема мігрантів.

Про це повідомляє Euronews.

Саміт відбудеться 25 жовтня та на ньому мають виробити невідкладний план спільних дій щодо мігрантів, які продовжують масово прибувати у Європу.

Зазначимо, нова хвиля мігрантів прибуває до австрійського кордону – через пункт перетину Шпільфельд напередодні пройшло понад 3 тис. осіб, серед яких чимало родин з дітьми.

До Австрії мігранти потрапляють через Словенію. Уряд цієї країни заявляє, що не в змозі впоратися з напливом новоприбульців і просить допомоги у ЄС. За останні кілька днів, після того, як свої кордони закрила Угорщина, сюди прибуло 20 тис. осіб, які шукають шляхів потрапити до Західної Європи, зокрема, до Австрії та Німеччини.

Поки ж Словенія в односторонньому порядку дала армії додаткові повноваження, щоб захистити свої кордони.

Проте деякі мігранти шукають нових шляхів до Європи. 21 жовтня більше сотні людей на двох човнах вперше висадилися на британській території – це військова база Великої Британії на Кіпрі. Тепер британський і кіпрський уряд з‘ясовують, хто має опікуватися новоприбульцями.

Нагадаємо, у Європі намагаються розподілили 160 тисяч біженців між країнами-членами Євросоюзу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.