Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

захворювання

torange.biz

Четвер, 22 жовтня 2015, 13:17

На Львівщині на менінгіт захворіло 23 дітей

захворювання

У вересні у Львівській області зареєстровано 34 випадки захворювань серозними менінгітами, з них 23 випадки серед дітей.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Держсанепідслужби у Львівській області.

У Львові на менінгіт захворіло 18 осіб, з них 12 дітей віком до 17 років.

"Серозний менінгіт – це стрімке ураження оболонок головного мозку, характеризується серозним запальним процесом, викликається як вірусами, так і бактеріями та грибами. Схильні до цього серйозного захворювання діти дошкільного та молодшого шкільного віку, рідше симптоми серозного менінгіту проявляються у школярів, рідко менінгіт вірусного походження реєструється у дорослих, особливо з імунодефіцитними станами та ознаками ожиріння, після перенесених важких соматичних хвороб", – повідомляють у Держсанепідслужбі.

Клінічними ознаками серозного менінгіту є сильний головний біль, нудота, багаторазова блювота. Початок захворювання різкий, перебіг, в основному, нетривалий і має сприятливий результат.

Найчастіше серозний менінгіт викликається ентеровірусами, окрім того дане захворювання може протікати як ускладнення таких захворювань як кір, туберкульоз, сифіліс. Його інкубаційний період короткий – 2-4 дні, а шляхи зараження залежать від виду збудника.

"Якщо хворий довго зволікав і не звертався за медичною допомогою, то наслідком серозного менінгіту може стати глухота, сліпота, порушення функцій мовного апарату, порушення функцій головного мозку, затримка психомоторного розвитку у дітей", – зазначають у Держсанепідслужбі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.