Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Рясне-1

Неділя, 25 жовтня 2015, 16:30

У Рясному на дільниці посварились кандидат і представник партії

Рясне-1

Представник партії "Сила людей" змушував членів ДВК підписати акти про виявлену ним незаконну агітацію в мікрорайоні.

У Львові на дільниці №462141 (ЛКП-402, вул. Шевченка, 350 А), виникло непорозуміння між членами ДВК, представником партії "Сила людей" та кандидатом в депутати Ігорем Данилихою. Про це на свої сторінці в Facebook повідомляє спостерігач Комітету виборців України Олеся Семашко. 

"Сталося непорозуміння щодо незаконної агітації з боку одного кандидата та її неправильної фіксації з боку представника іншої політ. партії. Останній ще й до того всього неправильно склав акт такого порушення, тому голова виборчої комісії погодився вважати його "акт" недійсним. До речі, незаконну агітацію таки можна побачити наклеєну біля під'їздів та на стовпах неподалік від ДВК." – йдеться в повідомленні.

В коментарі Варіантам спостерігач розповіла:

"Вранці на дільницю прийшов Микола Гинда з журналістським посвідченням від політичної партії "Сили людей". Представив нам агітки кандидата від Громадянської позиції Ігоря Данилихи, що були нібито наклеєні біля входу на дільницю. Вимагав членів ДВК підписати акт порушення. Наша секретар не зареєструвала його як журналіста. Оскільки наліпок ніхто з членів ДВК не бачив так як вони були за межами дільниці. Через деякий час цей самий Микола Гинда прийшов до нас з уже готовими актами порушення. В цей же час на дільницю прийшов сам Ігор Данилиха - між ними виникла словесна перепалка на тему незаконної агітації в день виборів. Журналіст вимагав підписати акт членами ДВК, щоб вони засвідчили порушення. Зрештою Голова і заступник підписали документ, але заступник підписав не як член ДВК, а в якості свідка, - щоб цей журналіст не заважав роботі членів ДВК. Між іншим, члени ДВК не мають права підписувати акти порушення. Це можуть робити лиже незалежні свідки-виборці.
До речі, по мікрорайону й справді можна побачити розклеєні наліпки Ігоря Данилихи."

Фото Олесі Семашко

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.