Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будинок Садового

facebook.com

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 09:29

У будинок мера Львова Садового кинули гранату

будинок Садового

Вчора у будинок міського голови Львова Андрія Садового кинули гранату, нападника затримали.

Як повідомила прес-служба Головного управління МВС у Львівській області, вибух на подвір‘ї будинку Садового пролунав близько 22.50 год 29 жовтня – ніхто не постраждав.

Правоохоронці, які охороняють будинок мера, затримали нападника, ним виявився 29-річний львівянин. Також він мав при собі  три гранати РГД та тротилову шашку. Наразі нападник перебуває у слідчому ізоляторі, його звинувачують у тероризмі, що загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

"Граната влучила в стіну будинку та перебила силовий кабель. В момент вибуху в будинку перебувала вся сім'я Садового: дружина, п'ятеро дітей та мама дружини. Ніхто з родини мера Львова не постраждав. Затриманий зізнався, що кинув гранату та заявив, що зробив це з метою протесту проти "власть імущих". При цьому додав, що "не має нічого особисто проти Садового, але вважайте, що це такий протест", – йдеться у повідомленні очевидця події, опублікованій у спільноті Варта 1 на її сторінці у Фейсбуці.

Як повідомляє канал новин 24, злочинець після затримання назвався Олександром Гживінським та сказав, що служив в батальйоні "Айдар".

Нагадаємо, на будинок мера нападають уже не вперше. У ніч з п`ятниці на суботу, 25 липня, 2014 року о 23.30 год невідомі випустили один залп протитанковим снарядом "Муха" по будинку на вул. Стрілецька, 1, де проживає міський голова Львова разом з сім`єю. Садовий у цей час перебував з родиною Карпатах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.