Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

dt.ua

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 09:58

ЄС призупинить санкції проти Білорусії

Євросоюз

Євросоюз призупиняє більшість санкцій щодо Білорусі на 4 місяці, починаючи з 31 жовтня.

Про це повідомляє Euronews.

Йдеться про зняття заборони на в‘їзд та розмороження активів близько 170 осіб. Брюссель заявляє про покращення відносин з Мінськом після того, як білоруський президент Олександр Лукашенко 22 серпня звільнив 6 політичних в‘язнів.

Серед них був і Мікола Статкевич, колишній кандидат у президенти, якого 2010 року засудили на 6 з половиною років за організацію заворушень після проведення виборів, що їх виграв Лукашенко. Він перебуває при владі вже 21 рік, на Заході його називають останнім диктатором.

Санкції ЄС залишаться чинними для 4 осіб у Білорусії, які причетні до зникнення людей за нез‘ясованих обставин. Брюссель також не призупинив ембарго на постачання зброї до Білорусії.

Нагадаємо, Рада ЄС на засіданні 22 червня затвердила рішення про продовження санкцій проти Росії до 31 січня 2016 року. Обмежувальні заходи стосуються таких сфер економіки, як фінанси, енергетика, військово-промисловий сектор.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.