Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Західенерго

lada.fm

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 14:56

«Західенерго» залишиться у власності Ахметова

Західенерго

Суд не задовільнив позов компанії Ігоря Коломойського щодо визнання недійсним договору купівлі-продажу понад 45% акцій «Західенерго».

Про це повідомляють «Наші гроші. Львів».

Відтак, суди першої та апеляційної інстанцій не задовольнили позов «Інвестиційної компанії «Бізнес-Інвест», яка вимагала визнати недійсним договір про купівлю-продаж понад 45% акцій Західенерго», укладений між DTEK Holdings Limited та Фондом держмайна України.

Компанія «Бізнес-Інвест», що була зареєстрована на низку кіпрських та віргінських компаній з групи «Приват» Ігоря Коломойського, стверджувала, що конкурс з продажу акцій ПАТ «Західенерго» відбувся з порушеннями.

Як зазначає видання, у січні 2012 року 45,103% ПАТ «Західенерго» продали DTEK Holdings Limited за 1 млрд 932,1 млн грн. DTEK Holdings Limited була єдиною компанією, яка подала заявку на конкурс. Представник «Бізнес-Інвест» пояснив в суді, що компанія пропустила строк позовної давності і звернулись до суду із понад трирічним запізненням, оскільки не вірили в об’єктивність судового розгляду під час президентства Віктора Януковича.

Однак суд зазначив, що їхня компанія ніколи не займалася передачею та постачанням електроенергії, а встановлення додаткових умов участі у конкурсі є правом органу приватизації.

Зазначимо, основний пакет акцій ПАТ «Західенерго» належить компаніям DTEK Holdings Limited (Кіпр, 45,1%) та DTEK Energy B.V. (Нідерланди, 27,1%) Ріната Ахметова, а держава контролює 25%.

Нагадаємо, у травні господарський суд відмовив компанії у визнанні незаконності приватизації 45,103% компанії «Західенерго».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.