Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забудова на Федорова

sikevich.org.ua

Понеділок, 2 листопада 2015, 11:10

За незаконне будівництво готелю міськраду Львова оштрафували на 71 млн. грн.

забудова на Федорова

Львівська міська рада має виплатити 71 млн грн за незаконне будівництво готелю на вул. Федорова 23 та 28.

Про це повідомляє директор Центру "Єврейське відродження" Мейлах Шейхет на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Київський Апеляційний Господарський суд 29.10.2015 зобов'язав Львівський міськвиконком, міську раду та управління комунвльного майна виплатити Українським інвестиційним системам компенсацію 71 млн грн за незаконно надане УІС право будівництва готелю по вул. Федорова 23, 28", – зазначає Мейлах Шейхет.

Нагадаємо, у 2012 році у Львові мер Львова Андрій Садовий виступав за будівництво готелю на вул. Федорова, місці, де знаходяться рештки синагоги "Турей Загав", яке тоді заморозили.

У 2014 році Львівський Апеляційний Господарський суд визнав недійсними дві ухвали Львівської міськради щодо виставлення на продаж земельної ділянки на вулиці Федорова, 28. Відтак, міська рада звернулася у Вищий господарський суд України, який дозволив будівництво готелю.

За словами Шейхета, під загрозою знищення опинились рештки синагоги "Турей Загав", Микви, численні археологічні ціності юдейської дільниці, зупинені солярізація вікон сусідніх житлових будинків, оглядовість Микви та знайдених археологами об'єктів історико-культурної спадщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.