Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

продукти харчування

zakarpattya.net.ua

Понеділок, 2 листопада 2015, 13:19

Безпеку продуктів харчування перевірятиме Держспоживслужба

продукти харчування

Уряд доручив створити територіальні органи Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів замість Держсанепідслужби.

Про це йдеться в постанові уряду № 871 "Про утворення територіальних органів Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів" від 28 жовтня 2015 року.

Відтак, служба виникне на базі територіальних органів Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, Державної інспекції з питань захисту прав споживачів та Державної санітарно-епідеміологічної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Також уряд вирішив ліквідувати територіальні органи Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, а її майно передати до новоутвореної установи.

"Територіальні органи Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, Державної інспекції з питань захисту прав споживачів та Державної санітарно-епідеміологічної служби продовжують виконувати свої повноваження до передачі таких повноважень територіальним органам Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів", – йдеться у постанові.

Нагадаємо, цього рокубуло зареєстровано багато випадків отруєння харчовими продуктами, зокрема у вересні в одній із львівських шкіл отруїлися діти, у Бориславі після святкування весілля у лікарню потрапили 13 гостей, з них 3 – діти, а 12 травня у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню з попереднім діагнозом "харчова токсикоінфекція" та "гостра кишкова інфекція" було госпіталізовано 55 осіб, які харчувались в ресторані "Театр пива "Правда", що на пл. Ринок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.