Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська податкова

Четвер, 5 листопада 2015, 12:00

До кінця року 17 тис податківців залишаться без роботи

Львівська податкова

У зв'зку із реорганізацією податкової системи, буде вдвічі зменшено кількість податкових інспекцій та звільнено 17 тис працівників.

Про це повідомляє урядовий портал.

Як наголосив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду 4 листопада, було ухвалено рішення щодо скорочення кількості державних податкових інспекцій вдвічі: з 311 до 161. Також на 17 тисяч осіб буде скорочено кількість працівників Державної фіскальної служби.

«До кінця поточного року ми проводимо скорочення як інспекцій, так і особового складу. Тобто кількості інспекторів, митників і інших працівників Державної фіскальної служби», – заявив Яценюк.

Цю реформу презентував голова ДФС Роман Насіров, яка була розроблена ним разом із міністром фінансів Наталією Яресько та підтримана західними партнерами.

«Накази про звільнення 42% вищого керівництва Державної фіскальної служби і 15% керівників в областях підписані, і ці особи звільнені», – зазначив Арсаній Яценюк.

Відтак, нові працівники ДФС, як повідомив Роман Насіров, будуть набиратися на конкурсній основі, а їхня заробітна плата буде підвищена, щоб побороти корупцію в службі і залучити до роботи фахівців. 

За словами Яценюка, одна з основних реформ у податковій сфері – це реформа системи адміністрування податків, яка передбачає менше контактів з податківцями, спрощену звітність і якомога менший вплив Державної фіскальної служби безпосередньо на підприємця.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.