Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

7dniv.info

Четвер, 5 листопада 2015, 14:20

Нардепи не виконали одну із вимог для безвізового режиму з ЄС

Верховна Рада

Під час голосування за проект Трудового кодексу, Верховна Рада не підтримала антидискримінаційну норму.

Сьогодні, 5 листопада, на сесії Верховної Ради народні депутати прийняли за основу проект Трудового кодексу України.

За це рішення проголосувало 258 народних депутатів, однак, вони не підтримали можливість врахування антидискримінаційної норми під час доопрацювання проекту Трудового кодексу, що є однією з вимог, які Україна має виконати на шляху лібералізації візового режиму з ЄС.

"Ця норма має звучати таким чином: забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці, зокрема порушення принципу рівноправ'я та можливостей, пряме чи непряме обмеження прав працівників, незалежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, етнічного, соціального та іноземного походження, стану здоров'я, інвалідності", – процитували слова голови комітету з питань євроінтеграції Ірини Геращенко журналісти Інтерфакс-Україна.

Зазначимо, голова парламенту Володимир Гройсман виніс на голосування пропозицію розглянути цю поправку під час підготовки документа до другого читання, проте вона не зібрала необхідних голосів.

Що до Трудового колексу, то проектом пропонується визначити основні принципи правового регулювання трудових відносин, виписано характеристики умов праці, зокрема, шкідливі та небезпечні умови праці, особливий характер праці, легка праця неповнолітніх, роз'їзний характер праці, польові умови праці, прописано порядок оприлюднення державними органами норм законодавства про працю, а також осучаснено положення, зміни до яких вносилися протягом останнього року, а це гарантії мобілізованих, відпустки матерям дітей інвалідів підгрупи А І тощо.

"Прийняття Трудового кодексу забезпечить правове регулювання трудових правовідносин, дотримання державних гарантій трудових прав працюючих, усунення існуючих неузгодженостей між законодавчими актами у сфері праці, а також буде сприяти подальшому розвитку соціального діалогу  всіх учасників трудових і пов’язаних з ними правовідносин", – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.