Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

ua.112.ua

Четвер, 5 листопада 2015, 17:13

Нардепи затвердили держгарантії та допомогу трудовим мігрантам

Верховна Рада

Верховна Рада визначила права українців, які працюють за кордоном.  

Сьогодні, 5 листопада, на сесії Верховної Ради народні депутати прийняли закон №2330а про зовнішню трудову міграцію.

Відтак, встановлено державні гарантії щодо надання соціальних послуг та допомоги українцям, які тимчасово виконували або виконують роботу за кордоном, а також їх сім'ям.

Як йдеться у законопроекті, документом встановлено, що права трудових мігрантів, зокрема на належні умови праці, винагороду, відпочинок і соціальний захист, регулюються законодавством держави перебування та міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

Також законом встановлено державний контроль та відповідальність за порушення вимог законодавства щодо трудової міграції. Окрім того, після повернення на Україну, вони мають право на отримання соцпослуг.

"Реалізація акта матиме позитивний вплив на кон'юнктуру ринку праці, сприятиме детінізації зайнятості та підвищенню якісної складової робочої сили. Водночас підвищення рівня соціального та правового захисту трудових мігрантів створить додаткові можливості для працевлаштування незайнятого населення за кордоном, що знизить навантаження на національному ринку праці", – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, сьогодні нардепи провалили поправку до Трудового колексу про антидискримінацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.