Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЗНО

Четвер, 5 листопада 2015, 18:30

Результати ЗНО з української мови зараховуватимуть як держіспит

ЗНО

У 2016 році результати ЗНО української мови, літератури та історії будуть зараховані як результати державного іспиту.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як наголосила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, зовнішнє незалежне оцінювання у 2016 році відбудеться у період з 5 травня до 10 липня. Кожен зареєстрований учасник матиме право скласти тести не більш як iз чотирьох навчальних предметів.

Відтак, до програми ЗНО включено тести з 12 навчальних предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, а також тести з іноземних мов – англійської, іспанської, німецької, російської та французької.

Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури є обов'язковим для усіх абітурієнтів, котрі бажають вступити до ВНЗ. Проте для вступу дійсними будуть сертифікати ЗНО лише 2016 року.

Також Лариса Середяк повідомила, що з 5 січня можна реєструватися на пробне ЗНО, яке відбудеться квітні.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури (українська мова), а також математики або історії України (період ХХ – початок ХХІ століття) будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.