Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

П'ятниця, 6 листопада 2015, 17:55

На Яворівському полігоні закінчилися навчання "Фіарлес Гардіан-2015"

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного закінчилися навчання "Фіарлес Гардіан-2015".

Міжнародні тристоронні навчання тривали шість місяців. У них взяли участь 745 нацгвардійців, 5 литовських офіцерів та американські військові.

Більшість військових з національної гвардії відслужили в зоні АТО.

На церемонії закриття помічник Міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Еліса Слоткін розповіла про майбутню співпрацю України та США у військовій сфері:

"На навчання було витрачено 257 мільйонів доларів, які надійшли від спеціального американського фонду запасів. Вже подано заявку до Конгресу США на збільшення цього фонду протягом найближчих двох років. Конгрес готовий допомагати Україні у відстоюванні її суверенітету, конгресмени над цим працюють".

Еліса Слоткін додала, що в майбутньому планується проведення на Яворівському полігоні масштабніших навчань на 15-16 місяців. 

Нагадаємо, що в липні на Яворівському полігоні відбулись міжнародні військові навчання "Рапід трайдент-2015".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.