Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

Вівторок, 10 листопада 2015, 13:45

Порошенківець Антонищак та самопомічний Сидорович не голосували за закон про арешт майна

Верховна Рада

Верховна Рада визначила мету та підстави арешту майна, закон необхідний для лібералізації безвізового режиму з ЄС.

Сьогодні, 10 листопада, Верховна Рада прийняла законопроект №2540а "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні".

Відтак, удосконалено положення Кримінального процесуального кодексу України щодо відшкодування шкоди, визначається поняття арешту майна, його мета і підстава.

Також відзначається, що вартість майна, яке належить арештувати, повинна бути співмірною розміру шкоди, завданої кримінальним правопорушенням або зазначеної у цивільному позові, розміру неправомірної вигоди, яка отримана або могла бути отримана юридичною особою.

Законом встановлено, що "завданням арешту майна є запобігання  можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження".

Підставою арешту майна є ухвали слідчого судді чи суду у випадку, коли доведено, що воно є доказом злочину, набуте злочинним шляхом. Арешт майна можливий також у випадках, коли до підозрюваної, обвинуваченої особи заявлено цивільний позов у кримінальному провадженні.

За це рішення проголосував 291 народний депутат.

Із нардепів з Львівщини не голосували Антонищак А.Ф. (Блок Петра Порошенка),  Сидорович Р.М. (Самопоміч), утримався Шурма І.М. (Опозиційний блок), а були відсутніми Мусій О.С. (позафракційний) та Козак Т.Р. (Опозиційний блок).

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада удосконалила інститут спецконфискації та обмежила права СБУ.

А 5 листопада нардепи провалили поправку до Трудового колексу про антидискримінацію: її не підтримали шість депутатів з Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.