Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Єврокомісія

hromadske.tv

П'ятниця, 13 листопада 2015, 12:16

Уряд сподівається на безвізовий режим за три місяці

Єврокомісія

Україна може отримати безвізовий режим з ЄС через 2-3 місяці після позитивного рішення Єврокомісії.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Сьогодні, 13 листопада, в ході години запитань до уряду у Верховній Раді міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що сподівається на позитивний технічний висновок Європейської комісії щодо виконання Україною рекомендацій Євросоюзу для лібералізації візового режиму.

"Попередньо ми запланували 24 листопада засідання старших посадових осіб щодо безвізового діалогу, де ми обговоримо наш прогрес щодо доповіді, який має бути оприлюднений 15 грудня. Це буде шостий доповідь, і всі ми дуже сподіваємося, що він буде позитивною і дозволить нам почати процес фактичної підготовки до отримання безвізового режиму", – зазначив Павло Клімкін.

Відтак, у разі позитивного рішення Європейського союзу, а саме Єврокомісії та Європейської ради, Україна може отримати безвізовий режим з ЄС через 2-3 місяці. 

"Я не можу сказати точно про часові рамки. Але мені реально здається, що ми його отримаємо шляхом приблизно місяців після відповідного рішення Європейської комісії та Європейської ради. Це може бути два місяці, це може бути три місяці. Залежно від того, які рамки будуть обрані", – наголосив Клімкін.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла поправки до закону про трудовий кодекс щодо заборони дискримінації. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.