Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

dt.ua

Середа, 18 листопада 2015, 10:33

ЄС надасть воєнну підтримку Франції

Євросоюз

Міністри оборони країн ЄС підтримали прохання Франції надати військову допомогу через теракти в Парижі.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, уперше буде задіяно статтю договору про ЄС, яка передбачає у подібних випадках допомогу тій чи іншій країні Євросоюзу.

"Сьогодні Франція звернулася за допомогою й підтримкою до всієї Європи, і сьогодня вся Європа одноголосно відповіла їй "так", – зазначила верховний представник ЄС з закордонних справ Федеріка Могеріні.

Договір про ЄС передбачає, що якщо країна Євросоюзу стала жертвою військової агресії, інші члени ЄС зобов‘язані надати їй допомогу й сприяння.

"Цю статтю буде задіяно вперше за весь час існування договору про ЄС. Наш запит отримав одностайну підтримку, що вже є політичним актом", – нагошлосив міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан.

Також Президент Франції Франсуа Олланд наголосив, що його країна збільшить витрати на безпеку, незважаючи на негативні наслідки для бюджету. Тобто, Париж не виключає, що порушить вимоги базового документу єврозони – Пакту стабільності, за яким обмежується кількість армії. Проте французький президент заявив, що бере на себе відповідальність за збільшення витрат.

Нагадаємо, 13 листопада, приблизно о 21:30 год, у столиці Франції Парижі сталося практично одночасно шість терактів, внаслідок яких загинули понад 150 осіб, близько 200 отримали поранення, 80 з яких знаходяться в тяжкому стані.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.