Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

цирк

Середа, 18 листопада 2015, 10:46

Пам’ятник Антоничу обійдеться Львову у 250 тис грн

цирк

У 2016 році у Львові планують встановити пам’ятник Богдану-Ігорю Антоничу, вартість якого – 250 тис грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Пам’ятник встановлять на площі біля цирку, а кошти на його спорудження повинні закласти в міському бюджеті на 2016 рік.

«Площа перед цирком, дитячий майданчик – в поганому стані. Не личить ставити новий пам’ятник такій людині як Богдан-Ігор Антонич на такому фоні. Конкурс було проведено 5 років тому. Розроблено комплектний проект реконструкції. Гроші на спорудження та встановлення пам’ятника закладемо у міському бюджеті на наступний рік», – підкреслює головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Зазначимо, у 2010 році був оголошений Всеукраїнський відкритий конкурс на кращу ідею пам’ятника поету Богдану-Ігорю Антоничу у Львові. Переможцями конкурсу став авторський колектив архітекторів: Денис Белюх, Олександра Лібич, Олександр Матушков та скульптор Володимир Одрехівський.

Замовником на проектування, виготовлення і встановлення пам’ятника поету було визначено Галицьку районну адміністрацію, а проект передбачає встановлення пам’ятника з частковою реконструкцією площі перед цирком.

У 2014 році Галицькій районній адміністрації були виділені 250 тис. грн для оплати проектних робіт і робочої моделі скульптурної частини пам’ятника.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.